Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ninas chokladtårta med kolasås och jordgubbar

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Det här låter som en fantastisk tårta. Jag begriper inte varför jag hade det receptet liggande i en vrå till ingen nytta!

Ingredienser

Instruktioner

Smält smöret på svag värme. Bryt chokladen och smält den i smöret. Dra kastrullen från värmen. Tillsätt socker, äggulor och mjöl. Rör ned bakpulver om så önskas. Rör till en slät smet. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ned i smeten. Fördela den i formen som försetts med smör och ströbröd. Grädda kakan i 200° ca 30 minuter. Koka grädde, socker och sirap under sporadisk vispning 25 - 30 minuter. Ta kastrullen från värmen och tillsätt smör och vaniljsocker. Bred den avsvalnade kolakrämen över kakan. Dela gärna kakan och bred kräm även mellan bottnarna. Bred grädde över kakan och garnera med jordgubbar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.