Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ninas supergoda bröd

 
Skriv ut

Ett bröd som min mamma bakat sedan jag var liten. Jag fick ta med mig receptet när jag flyttade hemifrån och det är det enda bröd jag verkligen ÄLSKAR. Honung är ett fantastiskt pålägg, tro det eller ej. Brödet kan göras som limpor eller som små-bullar och detta recept blir ca 2 limpor eller 20 småbullar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula sönder jästen i en bunke. Värm vatten, olja och ättiksprit i en kastrull till 37 grader. Rör ut jästen i lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, salt, sirap, kummin och nästan allt mjöl. Spara lite, ca ½ dl till utbakningen. Arbeta ihop till en smidig deg och låt den jäsa i bunken, övertäckt ca 1 timme.
  2. Knåda degen med några få tag på mjölat bakbord, bara så att gasblåsorna pressas ur degen. Dela degen i 2 delar och forma 2 bullar. Kavla eller platta ut dem. Forma 2 avlånga limpor genom att rulla ihop degbitarna. Lägg dem med skarven nedåt på smord plåt och jäs dem övertäckta 40- 50 minuter.
  3. Grädda limporna i nedre delen av ugnen i 175 grader. ca 45 minuter. Pensla dem med lite vatten efter gräddningen och låt dem svalna under bakduk.
  4. Degen ska inte ”kladda” när den börjar jäsa men ej vara för kompakt heller! Vid utbakning är det viktigt att inte jobba för mycket med degen utan bara några tag!
  5. Lycka till!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.