Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nörtulletårta med Aprikosfyllning

 
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Enkel och lätt

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 200 grader. Klä en långpanna, ca 30x40 cm med bakplåtspapper. Mal nötkärnorna en en mandelkvarn. Vispa äggen och sockret vitt och poröst. Blanda potatismjölet och bakpulvret med de malda nötterna.Vänd varsamt ner blandningen i äggvispet till en slät smet. Bre ut smeten jämnt i formen. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Sockra lätt över den nygräddade kakan och vän den upp och ner att kallna på smörpapper. Vispa grädden till fyllningen och garneringen. Bre ut purén jämnt över botten.Bre på hälften av grädden och rulla samman från långsidan med stöd av bakplåtspappret, lossa efter hand. Klicka eller spritsa resten av grädden jämnt över rullen. Strö över nöthacket.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.