Den ljuvliga kakan är bakad med bananer, gräddfil och pekannötter och täckt med läcker kokoskräm.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Klä botten på en springform, ca 22 cm i diameter, med bakplåtspapper och smörj kanten med margarin.
- Vispa margarin och socker med elvisp till en vit, porös smet. Tillsätt ett ägg i taget, vispa väl mellan varje ägg. Vänd ner bananerna till precis blandat.
- Sikta ner mjölet i en skål och blanda ner bakpulvret. Vänd ner hälften av gräddfilen i banansmeten och tillsätt hälften av mjölet. Fortsätt med resten av gräddfilen och mjölet tills allt är blandat. Vänd till slut ner pekannötterna.
- Skeda upp smeten i formen och grädda i ugnen 40 minuter tills kakan har höjt sig och är gyllene. Kontrollera med en sticka, om den inte blir kladdig är kakan färdig. Låt svalna tio minuter i formen. Stjälp upp på ett galler för att svalna helt.
- Vispa ihop färskost, florsocker, citronsaft och hälften av kokosen. Bred glasyren på kakan och strö över resten av kokosen.
Publicerat den
15 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar