Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nötbröd med rosmarin

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Hembakat bröd gör alltid succé. Det här goda nötbrödet är extra enkelt för det behöver bara jäsa en gång.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet fingervarmt, 37 grader. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt salt, honung, olivolja, hackade nötter och hackad rosmarin. Tillsätt mjölet och arbeta ihop till en ganska lös deg. Låt jäsa under bakduk ca 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 250 grader.
  3. Stjälp upp degen på mjölat bakbord, den ska inte knådas. Dela i fyra delar. Forma och vrid dem till avlånga smala bröd. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och pudra över lite mjöl.
  4. Sätt brödet mitt i ugnen 5 minuter. Stäng av värmen och fortsätt grädda på eftervärme ca 12 minuter. Låt svalna på galler utan duk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.