Hembakat bröd gör alltid succé. Det här goda nötbrödet är extra enkelt för det behöver bara jäsa en gång.
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke. Värm vattnet fingervarmt, 37 grader. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt salt, honung, olivolja, hackade nötter och hackad rosmarin. Tillsätt mjölet och arbeta ihop till en ganska lös deg. Låt jäsa under bakduk ca 1 timme.
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Stjälp upp degen på mjölat bakbord, den ska inte knådas. Dela i fyra delar. Forma och vrid dem till avlånga smala bröd. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och pudra över lite mjöl.
- Sätt brödet mitt i ugnen 5 minuter. Stäng av värmen och fortsätt grädda på eftervärme ca 12 minuter. Låt svalna på galler utan duk.
Publicerat den
11 juli 2013
Liknande recept
Skriv kommentar