Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nötkaka med svarta vinbär, ingefära och vanilj

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Både muscovado- och rårörsocker ger mer smak än vanligt strösocker. Bjud gärna kakan med lättvispad grädde eller vaniljglass.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Skåra vaniljstången och skrapa ur fröna. Rör samman svarta vinbär, muscovadosocker, ingefära, vaniljfrön och honung.
  2. Grovhacka hasselnötterna, blanda med muskotnöt, mjöl och bakpulver.
  3. Vispa ägg och råsocker poröst ca 2 minuter. Smält smöret och häll i mjölken.
  4. Rör försiktigt ihop samtliga ingredienser. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant. Stick ner äppelklyftorna. Grädda i nedre delen av ugnen 40-45 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.