Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nötmaräng- och chokladtårta

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Det här är en drömtårta för chokladälskare. Tryffelfyllningen bjuder på en intensiv chokladsmak och marängbottnarna har en underbart knaprig konsistens.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Rosta nötterna i en torr, het teflonpanna tills de fått färg. Gnugga dem sedan i en handduk tills skalet släpper. Hacka nötterna grovt och ställ åt sidan.
  2. Rita upp tre cirklar på bakplåtspapper, ca 20 cm i diameter. Det behövs två ark.
  3. Vispa äggvitor och salt till ett fast skum. Tillsätt socker, lite åt gången, under vispningen. Blanda till sist ner maizena.
  4. Rör försiktigt ner de hackade nötterna och fördela smeten i rundlarna.
  5. Grädda marängbottnarna 1-1½ timme. Ta ut plåtarna och låt bottnarna svalna och stelna på plåtarna.
  6. Gör fyllningen. Bryt chokladen i bitar och smält den på svag värme i en kastrull eller i mikron. Tillsätt grädden och rör snabbt ihop till en tjock smet.
  7. Tillsätt rom i chokladsmeten och blanda väl. Låt fyllningen svalna i kylen i en halvtimme.
  8. Ta försiktigt bort bakplåtspappret från nötbottnarna och lägg en av bottnarna på ett fat. Bred på hälften av chokladkrämen. Lägg på ytterligare en platta och resterande chokladkräm. Lägg på den sista bottnen och pudra över kakan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.