Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nötmaräng på havregrynsbotten

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Ännu ett recept på en härlig ruta! Ur Allers nr 13/11. Den läsare som skickat in detta (han/hon är ej namngiven) hade hittat det i sin mors handskrivna receptsamling från 50-talet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°. Klä en långpanna, ca 40x30 cm, med bakpapper.
  2. Smält smöret i en stor kastrull. Blanda i socker och havregryn. Tryck ut blandningen i långpannan och grädda 10-15 minuter tills kakan är gyllenbrun. Låt svalna.
  3. Vispa vitorna till ett hårt skum. Blanda i sockret och bred ut smeten över havrebottnen. Strö över hasselnötter och grädda ytterligare 10 minuter. Skär i rutor.
  4. Låt gärna rutorna torka en stund på eftervärme i ugnen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.