Paj är alltid uppskattat och de här pajerna är något alldeles extra. Servera pajerna med lättvispad grädde och färska jordgubbar.
Instruktioner
- Blanda mjöl och florsocker i en bunke. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna, det går även bra i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Lägg degen i plastfolie och låt den vila i kylen i minst 30 minuter.
- Kavla ut pajdegen och klä sedan 6 portionsformar med den, 8-10 cm i diameter. Det går också bra att trycka ut degen i formarna. Ställ formarna i kylen i ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 175 grader.
Nagga botten med en gaffel och förgrädda skalen mitt i ugnen i ca 8 minuter.
- Hacka nötterna grovt. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ihop ägg, råsocker, mörk sirap, vaniljsocker och kanel. Rör ner rom och det smälta smöret. Fördela nötterna i portionsformarna och häll över smeten.
- Grädda pajerna mitt i ugnen i ca 20 minuter. Täck dem med folie om de börjar få för mycket färg. Låt pajerna svalna.
- Pudra dem med florsocker och servera dem med vispad grädde och färska jordgubbar.
Publicerat den
10 juli 2014
Liknande recept
Skriv kommentar