Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nötring med spritsad blockchoklad

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

UGN:150 grader

Ingredienser

Instruktioner

Smörj en kransform väl och bröa med ströbröd. Kakan kan lätt fastna så täck ev. botten med bitar av bakplåtspapper efter det att du smort en första gång. Smörj sedan ännu en gång innan du pudrar på ströbröd. Mal nötterna med mandelkvarn och blanda nötmassan med mjöl och bakpulver. Vispa äggen med lättströ och råsocker till en pösig smet. Blanda ingredienserna och skrapa ned smeten i bakformen. Grädda på 2:a falsen nerifrån i den 150 grader varma ugnen i 30 minuter. Stjälp upp kakan och låt den svalna innan du garnerar med den smälta chokladen blandad med grädden med hjälp av en tesked.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.