Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nudelsallad med apelsin och ingefära

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Superfräsch nudelsallad med både sötma och lite sting från ingefäran. Välj om du vill servera marinerad tofu eller fläskkarréspett till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Spett: Blanda soja, ingefära och vitlök. Skär tofu eller karré i avlånga bitar och vänd runt i marinaden och låt stå i minst 20 minuter att marinera, gärna längre.
  2. Nudelsallad: Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skölj med kallt vatten. Blanda apelsin, ingefära, sweet chilisås och ättika till en dressing. Vänd runt dressingen med nudlar, vitkål och hälften va jordnötterna. Toppa med resten av jordnötterna och eventuellt strimlad chili.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och stek spetten till fin färg och tills köttet är väl genomstekt. Salta och peppra. Går även att lägga på grillen.
  4. Servera med nudelsalladen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.