Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nypotatis med tomater

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Servera denna somriga, färgglada och gratinerade potatisrätt till den grillade fisken eller kycklingen. Rätten är både lätt och mättande.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 200 grader. Smörj en fettsnål stekpanna lätt med olivolja. Hetta upp pannan på medelvärme. Skala och skiva löken. Skala och pressa vitlöken. Fräs lök och vitlök 3 minuter under omrörning tills löken är mjuk.
  2. Smörj en ugnsfast form lätt med olivolja. Skölj och skiva potatisen fint med skalet kvar. Bred ut 1/3 av potatisen i formen. Skölj och tärna tomaterna, riv sönder basilikabladen. Varva tomat och basilika i tre lager med potatisen. Krydda varje lager med salt och peppar.
  3. Blanda tomatjuice och 2 tsk olivolja. Ringla blandningen över potatisrätten. Täck med ugnsfolie och grädda i ugnen 45 minuter eller tills potatisen nästan är färdig. Ta ut foliet och stänk lite olivolja över. Grädda ytterligare 15 minuter.
  4. Låt de soltorkade tomaterna rinna av och strimla dem fint. Strö dem över gratängen och garnera ev med lite färsk basilika. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.