Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Örtgranité med melon eller annan frukt

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En kaloririk men god efterrätt som tar lite tid. Örtgranitén är lämplig att göra någon/några dagar i förväg och förvaras då i frysen men man måste skrapa den med jämna mellanrum då. Godast till tycker jag att Galiamelon är. Färgerna blir vackra tillsammans.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa örterna och sockret till en pasta i matberedare med välslipad kniv. Använd impulsknappen. Pastan får nämligen inte bli varm. Slå på pressad citron och kör i ytterligare ett par sekunder. Blanda ner hälften av vattnet.
  2. Sila allting genom en fin sil. Slå resten av vattnet över örtmassan och pressa ut all vätska.
  3. Frys in i en vid skål. Skrapa runt i det en gång var 15 till 20 minut så att kristaller bildas. Efter ett par timmar är blandningen helt fryst.
  4. Om du vill ha en mjuk slät sorbet kan du köra blandningen i matberedare. Ställ då in den i frysen ½ timme i förväg. Den mixade sorbeten kan förvaras ½ timme i frysen.
  5. Servera i kylda martiniglas och dekorera med melonkulor eller annan frukt och örter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.