En kaloririk men god efterrätt som tar lite tid. Örtgranitén är lämplig att göra någon/några dagar i förväg och förvaras då i frysen men man måste skrapa den med jämna mellanrum då. Godast till tycker jag att Galiamelon är. Färgerna blir vackra tillsammans.
Instruktioner
- Mixa örterna och sockret till en pasta i matberedare med välslipad kniv. Använd impulsknappen. Pastan får nämligen inte bli varm. Slå på pressad citron och kör i ytterligare ett par sekunder. Blanda ner hälften av vattnet.
- Sila allting genom en fin sil. Slå resten av vattnet över örtmassan och pressa ut all vätska.
- Frys in i en vid skål. Skrapa runt i det en gång var 15 till 20 minut så att kristaller bildas. Efter ett par timmar är blandningen helt fryst.
- Om du vill ha en mjuk slät sorbet kan du köra blandningen i matberedare. Ställ då in den i frysen ½ timme i förväg. Den mixade sorbeten kan förvaras ½ timme i frysen.
- Servera i kylda martiniglas och dekorera med melonkulor eller annan frukt och örter.
Publicerat den
1 januari 2010
Liknande recept
Skriv kommentar