Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Örtrostade rotfrukter

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ingenting slår den ljuvliga doften av långsamt rostade rotfrukter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala pumpa, morötter och palsternacka och skär dem i lagom stora munsbitar. Halvera potatisen.
  2. Lägg pumpan och rotfrukterna i en skål. Tillsätt olivolja. Använd händerna och vänd grönsakerna i oljan.
  3. Lägg grönsakerna i ett lager i en stor braspanna. Lägg på örtkvistarna och mal över svartpeppar. Ugnsstek ca 30 minuter, vänd en gång tills grönsakerna är gyllene och genomstekta. Blanda ner vitlöken och ugnsstek ytterligare 10 minuter.
  4. Ta ut grönsakerna ur ugnen. Smaka av med svartpeppar och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.