Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ös i formen kaka

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Det är helt rätt att tänka kanel när det dyker upp ett äpple. Men ibland kan man faktiskt tänka kardemumma i stället.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala, kärna ur och klyfta äpplena tunt.
  2. Hacka mandeln.
  3. Smält smöret i en kastrull.
  4. Värm ugnen till 175 grader.
  5. Vispa ihop äggen och sockret i en bunke.
  6. Blanda mjölet, bakpulvret och kardemumman i en annan bunke. Rör ner i äggsmeten. Rör sedan i det smälta smöret.
  7. Smörj och bröa en kakform eller ugnssäker form. Häll i äppelbitarna, mandelhacket, russinen och apelsinskalet.
  8. Häll på smeten och fördela jämnt bland frukten och mandeln. Lite kladdigt men enklast att använda händerna.
  9. Grädda 45 minuter i ugnen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.