Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Österbottniskt bondbröd

 
Skriv ut

Hembakt rågbröd är alltid gott . Detta är mycket omtyckt.

Ingredienser

Instruktioner

Smula jästen i en degbunke och rör ut den i litet av det ljumma vattnet. Tillsätt resten av vattnet, salt, rågmjöl och 4 sädeslag och arbeta till en deg. Tillsätt vetemjöl till en smidig deg som går att baka ut. Täck över den och låt den jäsa till dubbel storlek ca ½-1 timme. Arbeta upp degen och baka ut dem till 10-12 hålkakor . Lägg dem på en plåt och låt dem jäsa övertäckta i ca 30 minuter. När ugnen är 275 grader ställs första plåten in med bröd på nedersta falsen och grädda i 5 minuter. Flytta plåten högre upp i ugnen och grädda 5 minuter till ställ in en andra plåt på nedersta falsen och grädda liksom ovan. Växla hela tiden det gå fort att grädda och bröden blir lagom gräddade. Det går bra att halvera receptet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.