Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Oirentalisk gryta

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Lite annorlunda och god gryta med thailänsk smak. Serveras med t ex ris, pasta, couscous, nudlar eller bulgur.

Ingredienser

Instruktioner

Skär köttet i strimlor. Skala och skär löken i tärningar eller skivor. Strimla vitkålen. Fräs curryn i 1 msk margarin i en stekpanna eller liten stekgryta. Lägg i lök och vitkål. Rör om och låt fräsa ca 1 min. Lägg köttet i stekpannan eller stekgrytan. Tillsätt salt och kryddor. Rör om. Tillsätt buljongtärning, vatten, creme fraiche och soja. Låt grytan koka ca 15 min. Rör om då och då. Dela äpplet, kärna ur det och skär det i tärningar. Rör ut mjölet i lite vatten och tillsätt det under omrörning. Tillsätt äppeltärningarna. Låt grytan koka 3-5 min. Skär paprikan i strimlor och strö över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.