Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Olivbröd

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Gott och saftigt olivbröd med soltorkade tomater.

Ingredienser

Instruktioner

Blanda och ljumma yoghurt och vatten till 37 grader. Lös upp jästen i degspadet och tillsätt olivolja och salt.Tillsätt mjölet men spara lite till utbakningen. Arbeta ihop allt till en smidig deg. Jäs degen övertäckt i 30min. Arbeta in oliverna och de soltorkade tomaterna (hackade). Forma till 4 st tekaketjocka platta runda bröd. Låt dom jäsa 20-30min under bakhanduk. Grädda i 225grader mitt i ugnen i 15 min. Ät så nygräddade som möjligt. tips: Måste bröden bakas i förväg så går det utmärkt att frysa in dom. ta upp dom och tina dom i mikro eller ugn före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.