Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Olivbröd

 
Skriv ut

Smakrikt bröd med svarta oliver, som äts som brytbröd med en bit ost, lite sallad, tomater och kanske ett glas vitt vin.

Ingredienser

Instruktioner

Blanda och ljumma yoghurt och vatten till 37 grader. Lös upp jästen i degspadet och tillsätt olivolja och salt. Tillsätt mjölet, men spar lite till utbakningen. Arbeta ihop till en blank och smidig deg. Jäs degen övertäckt i 30 minuter. Arbeta in oliverna och forma degen till 4 tekaketjocka platta bröd. Låt jäsa i 20-30 minuter under bakduk. Grädda i 225 grader mitt i ugnen ca 15 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.