- Serverar: 2 portioner
- Tid: 1 timme 50 minuter
Skriv ut
Ett gott och saftigt bröd att ha som kuvertbröd till grekisk eller annan middag. Brödet är också utmärkt att ta med i en picknick eller som bröd till en sallad.
Instruktioner
- Smula jästen i en degbunke. Rör ut den med vattnet och tillsätt övriga ingredienser. Ta sist i så mycket vetemjöl att degen släpper bunken utan att kladda. Arbeta degen kraftigt 5 min och jäs den i bunken i ca 30 min.
- Hacka oliverna grovt och låt dem rinna av.
- Knåda degen kraftigt på lätt mjölat underlag. Dela den och kavla ut en halva i taget till en avlång platta. Fördela hälften av oliverna över och rulla ihop degen löst från båda långsidorna.
- Tryck ihop lätt på mitten. Pudra lite mjöl över och skåra med vass kniv.
- Lägg bröden på en plåt med smörgåspapper och låt jäsa i ca 20 min på plåten. Sätt ugnen på 225 grader.
- Grädda strax under mitten i ugnen i 30 – 35 min eller tills bröden känns klara. Låt dem svalna på ett galler.
Publicerat den
29 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar