Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Olivbröd

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 1 timme 50 minuter
Skriv ut

Ett gott och saftigt bröd att ha som kuvertbröd till grekisk eller annan middag. Brödet är också utmärkt att ta med i en picknick eller som bröd till en sallad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en degbunke. Rör ut den med vattnet och tillsätt övriga ingredienser. Ta sist i så mycket vetemjöl att degen släpper bunken utan att kladda. Arbeta degen kraftigt 5 min och jäs den i bunken i ca 30 min.
  2. Hacka oliverna grovt och låt dem rinna av.
  3. Knåda degen kraftigt på lätt mjölat underlag. Dela den och kavla ut en halva i taget till en avlång platta. Fördela hälften av oliverna över och rulla ihop degen löst från båda långsidorna.
  4. Tryck ihop lätt på mitten. Pudra lite mjöl över och skåra med vass kniv.
  5. Lägg bröden på en plåt med smörgåspapper och låt jäsa i ca 20 min på plåten. Sätt ugnen på 225 grader.
  6. Grädda strax under mitten i ugnen i 30 – 35 min eller tills bröden känns klara. Låt dem svalna på ett galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.