Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Olivbröd

 
Skriv ut

Perfekt picknickbröd

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ut jästen i lite av vattnet. Blanda ner resten av vattnet, salt, honung och hälften av mjölet. Låt jäsa under plastfolie 1½ tim. Arbeta in resten av mjölet.
  2. Tillsätt oliverna och arbeta in dem. Arbeta till sist in oljan. Knåda degen väl. Pudra över lite mjöl och låt degen jäsa övertäckt i 2 tim.
  3. Forma degen till ett stort bröd eller två mindre. Lägg över på bakpappersklädd plåt och ställ in i 250 varm ugn. Sänk värmen till 200 efter 20 min och grädda brödet ytterligare 20-30 min.
  4. Brödet ska bli gyllene och är färdigbakat när det låter ihåligt när man knackar det i bottnen. Låt svalna på galler

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.