Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Omeletter med ris och dipsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ett originellt recept från södra Kina och ett nytt sätt att äta omelett. Du staplar tre små omeletter med skinka, räkor respektive grönsaker ovanpå varandra och serverar vackra "tårtbitar" med en sötsur dipsås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa samman ägg och salt. Hacka eller strimla skinkan och hacka räkorna ganska grovt. Skär purjolöken i strimlor.
  2. Blanda soyasås med vinäger och socker och pressa ner vitlök. Tillsätt sesamolja, matolja och finhackad ingefära. Häll upp såsen i 4 små portionsskålar, gärna kinesiska.
  3. Värm en omelettpanna eller stekpanna och häll i lite matolja. Tillsätt skinkan och fräs den någon minut. Häll på 1/3 av äggsmeten och grädda till en krämig omelett på båda sidor. Lägg omeletten på ett fat.
  4. Grädda en omelett med räkor och en med purjolök på samma sätt och lägg dem ovanpå skinkomeletten. Skär omeletthögen i 4 "tårtbitar" och servera genast tillsammans med dipsåsen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.