Ett originellt recept från södra Kina och ett nytt sätt att äta omelett. Du staplar tre små omeletter med skinka, räkor respektive grönsaker ovanpå varandra och serverar vackra "tårtbitar" med en sötsur dipsås.
Instruktioner
- Vispa samman ägg och salt. Hacka eller strimla skinkan och hacka räkorna ganska grovt. Skär purjolöken i strimlor.
- Blanda soyasås med vinäger och socker och pressa ner vitlök. Tillsätt sesamolja, matolja och finhackad ingefära. Häll upp såsen i 4 små portionsskålar, gärna kinesiska.
- Värm en omelettpanna eller stekpanna och häll i lite matolja. Tillsätt skinkan och fräs den någon minut. Häll på 1/3 av äggsmeten och grädda till en krämig omelett på båda sidor. Lägg omeletten på ett fat.
- Grädda en omelett med räkor och en med purjolök på samma sätt och lägg dem ovanpå skinkomeletten. Skär omeletthögen i 4 "tårtbitar" och servera genast tillsammans med dipsåsen.
Publicerat den
12 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar