Ganska kladdiga chokladmuffins med söt & god chocolate cream cheese frosting!
Dekorera dem gärna med jordgubbar eller hallon.
Instruktioner
- Muffins:
Sätt ugnen på 175-180 grader.
Placera ut muffinsformar i en muffinsplåt.
- Sikta ihop kakao, mjöl, socker, bikarbonat, bakpulver och salt i en stor skål eller bunke. Tillsätt ägg, varmt vatten, filmjölk, olja och vanilj, och vispa med elvisp tills det blir mjukt och slätt, ca 3 minuter.
Skrapa ner innehållet från sidorna och rör runt smeten så att allt blir väl blandat.
- Fyll muffinsformarna till 2/3. Baka i mitten av ugnen, ca 20 minuter. Rotera plåten efter halva tiden om det behövs.
Flytta muffinsen till ett galler och låt dem svalna helt.
- Frosting:
Låt smöret och osten bli rumsvarmt och mjukt.
Rör ihop det med vaniljsocker och kakao. Tillsätt florsocker i omgångar och använd gärna elvispen till hjälp (OBS! Börja på lägsta hastighet för att undvika florsockerkaos i köket...), och vispa ihop allt tills det blir krämigt.
Rör/vispa sist ner kaffet eller mjölken (som ej behöver vara varm).
- Bred frostingen på avsvalnade muffins.
Publicerat den
25 juni 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
du glömde väl skriva hur mycket kaffet eller mjölk det skulle vara