Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Orientalisk paj - med räkor och krabba

 
Skriv ut

Detta var min favoritpaj när jag var yngre, men har sedan dess glömts bort. Hittade receptet i mina gömmor häromdagen. Så till helgen blir det orientalisk paj igen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka ihop mjöl och matfett till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Lägg degen i en pajform. Pricka botten med en gaffel och ställ kallt i 10 minuter. Grädda skalet i 225 grader ca 10 minuter.
  2. Fräs smör, curry, hackad vitlök och kajennpeppar i en gryta. Tillsätt strimlad paprika och hackad tomat. Rör om och låt puttra på svag värme under omrörning. Öka värmen då vätska kokat ur och låt det mesta av vätskan puttra bort.
  3. Tillsätt chilisås, mango chutney och salt. Vispa samman grädden med mjölet och rör ner. Koka sakta under omrörning till en tjock stuvning.
  4. Tillsätt de väl avrunna skaldjuren och dra genast grytan från plattan. Låt svalna några minuter innan skaldjursröran försiktigt hälls i pajskalet.
  5. Dekorera med stora scampistjärtar och en kvist persilja. Servera direkt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.