Detta var min favoritpaj när jag var yngre, men har sedan dess glömts bort. Hittade receptet i mina gömmor häromdagen. Så till helgen blir det orientalisk paj igen.
Instruktioner
- Hacka ihop mjöl och matfett till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Lägg degen i en pajform. Pricka botten med en gaffel och ställ kallt i 10 minuter. Grädda skalet i 225 grader ca 10 minuter.
- Fräs smör, curry, hackad vitlök och kajennpeppar i en gryta. Tillsätt strimlad paprika och hackad tomat. Rör om och låt puttra på svag värme under omrörning. Öka värmen då vätska kokat ur och låt det mesta av vätskan puttra bort.
- Tillsätt chilisås, mango chutney och salt. Vispa samman grädden med mjölet och rör ner. Koka sakta under omrörning till en tjock stuvning.
- Tillsätt de väl avrunna skaldjuren och dra genast grytan från plattan. Låt svalna några minuter innan skaldjursröran försiktigt hälls i pajskalet.
- Dekorera med stora scampistjärtar och en kvist persilja. Servera direkt.
Publicerat den
20 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar