Den krämiga ostfyllningen med pinjenötter smakar ljuvligt i champinjonerna. Perfekt som förrätt eller till buffébordet.
Instruktioner
- Blanda mascarpone och mejram i en skål. Smaka av med vitpeppar.
- Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna på medelvärme tills de är gyllene. Hacka pinjenötterna grovt. Blanda ner pinjenötterna och salladslöken i mascarponekrämen.
- Sätt ugnen på 200 grader. Spreja en ugnsfast form med olja eller lägg i ett bakplåtspapper.
- Fyll champinjonhattarna med mascarponekrämen. För över champinjonerna till formen. Fördela parmesanosten över fyllningen. Strö till sist paprikapulver över champinjonerna.
- Gratinera i ugnen cirka tio minuter tills champinjonerna har mjuknat och fått ärg. Ostsåsen ska vara smält och gyllene. Ta ut ur ugnen och servera varma.
Publicerat den
24 augusti 2011
Liknande recept
Skriv kommentar