Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ostbakade champinjoner

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den krämiga ostfyllningen med pinjenötter smakar ljuvligt i champinjonerna. Perfekt som förrätt eller till buffébordet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mascarpone och mejram i en skål. Smaka av med vitpeppar.
  2. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna på medelvärme tills de är gyllene. Hacka pinjenötterna grovt. Blanda ner pinjenötterna och salladslöken i mascarponekrämen.
  3. Sätt ugnen på 200 grader. Spreja en ugnsfast form med olja eller lägg i ett bakplåtspapper.
  4. Fyll champinjonhattarna med mascarponekrämen. För över champinjonerna till formen. Fördela parmesanosten över fyllningen. Strö till sist paprikapulver över champinjonerna.
  5. Gratinera i ugnen cirka tio minuter tills champinjonerna har mjuknat och fått ärg. Ostsåsen ska vara smält och gyllene. Ta ut ur ugnen och servera varma.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.