Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ostbröd

(1 kommentar)  
  • Serverar: 25 portioner
  • Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut

Passar fantastiskt bra till soppa, sallad eller utflykter. Om du har äggallergiker så pensla med mjölk istället för ägg. Smakrikt och gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält margarinet och tillsätt filmjölken. Låt allt bli fingervarmt. Smula jästen i en bunke och häll blandningen över och rör om så att det löser sig. Tillsätt osten, grahamsmjölet och det mesta av vetemjölet. Arbeta ihop degen. Låt jäsa i 30 min under duk. Ta upp degen och gör 25 st runda bullar av den. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt och låt jäsa ytterligare 20 min.
  2. Pensla med ägg eller mjölk och strö över lite riven ost.
  3. Gräddas i 225 grader ugn i 10-12 min.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • pocon 8 oktober 2012

    Låter riktigt gott och ska nog testa det, men...hur länge sa de gräddas och i vilken temperatur?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.