Fyllda med lagrad ost och örter. Passar väldigt bra att servera till soppa.
Instruktioner
- Smula jästen i en skål. Värm mjölken till 37 grader och häll över jästen. Rör tills jästen lösts sig. Tillsätt fibrex, sirap, salt, sesamfrön och flytande margarin. Arbeta in mjölet, lite i sänder tills degen släpper skålens kanter. Låt jäsa under duk ca 30 minuter.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Dela degen i två delar och kavla ut till rektanglar ca 1 cm tjocka. Strö osten och örtkryddorna över degbitarna och rulla samman från långsidan. Skär varje längd i 20 bitar och lägg på plåt med bakpapper.
Låt jäsa under duk ytterligare ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på salt och sesamfrön. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
Publicerat den
8 mars 2013
Liknande recept
Skriv kommentar