Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Oxfilé med helstekt vitlök

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Oxfilé - här med en citronskiva och starkt kryddsmör - är alltid en lika "säker" rätt när du får lust att skämma bort dig själv och andra. Den ugnsstekta vitlöken som står vid sidan om är mild som en smekning ...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med kryddsmöret. Lägg matfett, lök, persilja, paprika, curry och dragon i en matberedare. Kör allt i 8-10 sekunder. Tillsätt tabasco, worcestershiresås och ägg och kör en stund till.
  2. Lägg kryddsmöret i en spritspåse med en inte alltför fin tyll och spritsa ut det på folie. Sätt in smöret övertäckt i kylskåp.
  3. Skär av vitlökarna ca 1 cm på toppen så att klyftorna blir lätta att peta upp efter stekningen. Bred ett rejält lager matfett på vitlökarna och ställ dem på ett ugnsfast fat.
  4. Stek vitlökarna i 225 grader, 10-12 minuter. Vänd dem efter 5 minuter så att de får fin färg runt om.
  5. Bryn resten av matfettet i en stor stekpanna och stek köttskivorna ca 1½ minut på varje sida. Salta skivorna och lägg upp dem på tallrikar. Garnera köttet med citronskivor och spritsat kryddsmör. Ställ en helstekt vitlök vid sidan om.
  6. Servera med potatismos och ångkokt broccoli.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.