Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Oxfilé med rostade rotfrukter och färskost

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Hur ofta unnar man sej en lyxig bit oxfilé? Här enkelt tillagad med färskost, ruccolla och rostade rotfrukter. Ett riktigt gott fredagsmys!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugn på 175 grader. Skala, tärna och lägg rotfrukter i en ugnsform. Blanda med olivolja, salt och vitpeppar. Smaka på olja – den ska vara tydligt salt. Rosta i cirka 40 minuter mitt i ugn. Ta ut rotfrukter när de är mjuka. Sänk värme till 150 grader. Värm en stekpanna. Bryn kött runt om i smör. Sätt panna i ugn och låt gå cirka 10 minuter. Känn på kött med finger – är det samma motstånd som din haka är det mediumstekt.
  2. Toppa med en klick färskost sätt in i ugnen så att ost smälter lite. Lägg upp rotfrukter och kött på dessa. Garnera med grönt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.