Hur ofta unnar man sej en lyxig bit oxfilé?
Här enkelt tillagad med färskost, ruccolla och rostade rotfrukter.
Ett riktigt gott fredagsmys!
Instruktioner
- Sätt ugn på 175 grader.
Skala, tärna och lägg rotfrukter i en ugnsform. Blanda med olivolja, salt och vitpeppar. Smaka på olja – den ska vara tydligt salt. Rosta i cirka 40 minuter mitt i ugn.
Ta ut rotfrukter när de är mjuka. Sänk värme till 150 grader.
Värm en stekpanna. Bryn kött runt om i smör. Sätt panna i ugn och låt gå cirka 10 minuter. Känn på kött med finger – är det samma motstånd som din haka är det mediumstekt.
- Toppa med en klick färskost sätt in i ugnen så att ost smälter lite. Lägg upp rotfrukter och kött på dessa.
Garnera med grönt.
Publicerat den
5 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar