Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Oxfilé på spanskt vis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En kötträtt med bl.a. bacon, pimiento och vitlök.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn köttskivorna i lite av smöret ett par minuter på var sida.
  2. Salta och peppra dem under tiden. Lägg biffarna en bit ifrån varandra och låt dem kallna i stekpannan (obs! stekpannan måste tåla ugnsvärme).
  3. Vira en baconskiva runt varje köttbit och lägg en hel pimiento på varje.
  4. Rör samman resten av smöret med krossad vitlök, cayenne- eller chilipeppar och någon kryddgrönska.
  5. Klicka ut smöret på toppen av varje köttbit. Så här långt kan rätten förberedas.
  6. Gratinera i 275 grader tills baconet fått färg och allt blivit rykande hett.
  7. Servera med t.ex. pommes frites, klyftpotatis och någon god sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.