Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Päron- och ädelostpaj

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En läcker paj med söta päron och salt roquefortost!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ihop det rumsvarma smöret med mjölet, saltet och vattnet till en deg. Låt den vila i kylen i 30 min.
  2. Kavla ut och täck en pajform, ca 23 cm i diameter, med degen.
  3. Sätt ugnen på 175 grader.
  4. Skiva päronen och fördela i pajformen. Blanda råsockret och rosmarinen och strö över päronen. Hyvla över det kalla smöret.
  5. Baka pajen i ugnen i ca 30 min. Låt svalna något och garnera med roquefortosten och en rosmarinkvist. Servera som en rätt på en buffé.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.