Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Päron- och blåbärstarte med mandelmassa

 
  • Serverar: 8-12 portioner
Skriv ut

Ta genvägen med färdig smördeg och gör denna rustika och frasiga paj med god fyllning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rulla ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Riv mandelmassan och strö den över degen, spara ca 3 cm runt om kanten. Hacka mandeln. Kärna ur päronen och skär dem i klyftor.
  3. Fördela päronen på mandelmassan och strö över blåbären. Skrapa fröna ur vaniljstången och blanda med socker och mandel. Strö blandningen över päronen. Vik upp kanten och nyp ihop.
  4. Grädda tarten i nedre delen av ugnen ca 25 minuter. Servera den ljummen med crème fraiche, grädde eller glass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.