Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Päron- och gorgonzolasallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Denna klassiska, eleganta sallad med päron och ost får perfekt balanserade smaker med lätt honungsdressing.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör samman olivolja, vitvinsvinäger och honung till en slät dressing. Blanda väl, täck över och ställ åt sidan i rumstemperatur.
  2. Skär päronen i tunna klyftor, skär bort kärnhuset. Lägg päronen i en skål tillsammans med gorgonzolaosten och salladen. Vänd försiktigt så att ingredienserna blandas utan att osten smulas ytterligare.
  3. Lägg över salladen i en serveringsskål, häll över dressingen och blanda försiktigt ingredienserna före servering. Smaka av med nymald svartpeppar och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.