Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Päron- och lingonkaka

 
Skriv ut

Riktigt god kaka, som vi blev bjudna på i helgen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret, vispa ägg och de båda sockersorterna poröst. Blanda vetemjölet med vaniljsocker, bikarbonat och kardemumma. Rör ner det i smeten varvat med filmjölken. Rör ner det smälta smöret. Blanda i päron och lingon.
  2. Häll smeten i smord och bröad form, gärna en rund form. Grädda på 175 grader i 50-55 minuter. Låt kakan svalna lite innan du stjälper upp den.
  3. Blanda florsocker och vaniljsocker med vatten tills det blir en tjockflytande glasyr. Ringla över den kalla kakan. Garnera med lingon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.