En härlig upp-och-ner-vänd kaka där päronen får sällskap av mintchoklad.
Servera gärna kakan med lättvispad grädde.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en springform, ca 24 cm i diameter, och smörj och bröa kanterna.
- Vispa socker och smör till en luftig smet. Vispa ner äggen, ett i taget. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten. Vänd ihop allt till en smidig smet.
- Hacka chokladen grovt och vänd ner den i smeten. Skala och skär päronen i klyftor och lägg dem i bottnen på formen. Fördela smeten över. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 45-50 minuter. Låt den svalna.
- Lossa springformen och vänd upp kakan på ett fat. Sikta över florsocker och servera gärna med lättvispad grädde.
Publicerat den
7 oktober 2014
Liknande recept
Skriv kommentar