En god och lite otippad kombination där både päron och palsternacka ger en något söt smak till soppan. Knapriga nötter och persiljeolja ger det lilla extra.
Instruktioner
- Skala och tärna palsternacka, potatis och lök. Kärna ur och tärna päronen. Lägg rotfrukter och päron i en gryta och häll på vattnet. Tillsätt buljongtärningar och lagerblad och låt koka upp.
- Sjud under lock tills rotfrukterna är mjuka, ca 25 minuter. Ta upp lagerbladet och mixa soppan slät med mixerstav. Häll grädden i soppan och koka upp. Tillsätt citronsaften. Krydda med salt och peppar.
- Topping:
Grovhacka valnötterna. Mixa persilja, olja och salt med mixerstav.
- Häll soppan i tallrikar. Ringla över den gröna oljan och strö på nötterna. Servera genast!
Publicerat den
4 november 2015
Liknande recept
Skriv kommentar