Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Päron- och palsternackssoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En god och lite otippad kombination där både päron och palsternacka ger en något söt smak till soppan. Knapriga nötter och persiljeolja ger det lilla extra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och tärna palsternacka, potatis och lök. Kärna ur och tärna päronen. Lägg rotfrukter och päron i en gryta och häll på vattnet. Tillsätt buljongtärningar och lagerblad och låt koka upp.
  2. Sjud under lock tills rotfrukterna är mjuka, ca 25 minuter. Ta upp lagerbladet och mixa soppan slät med mixerstav. Häll grädden i soppan och koka upp. Tillsätt citronsaften. Krydda med salt och peppar.
  3. Topping: Grovhacka valnötterna. Mixa persilja, olja och salt med mixerstav.
  4. Häll soppan i tallrikar. Ringla över den gröna oljan och strö på nötterna. Servera genast!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.