Valnötter blandas både i degen och strös ovanpå brödet.
Instruktioner
- Finfördela jästen i en bunke. Rör ut jästen i lite av vattnet. Häll i resten av vattnet. Tillsätt saltet och oljan.
- Riv päronen grovt på rivjärn. Blanda i päronen och hälften av valnötterna i bunken.
- Tillsätt kornmjöl och vetemjöl och knåda till en smidig deg.
Låt degen jäsa under bakduk ca 30 min.
- Sätt ugnen på 225°. Dela degen i 6 bitar. Rulla baguetter till en plåts längd. Vrid dem lite och lägg på 2 plåtar med bakplåtspapper.
Skåra baguetterna lite på snedden, pensla dem med vatten och strö över de resterande valnötterna.
- Låt baguetterna jäsa ca 15 minuter. Grädda dem mitt i ugnen 20-25 minuter eller tills de låter ihåliga när man knackar på dem.
Låt svalna på ugnsgaller.
Publicerat den
6 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar