Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Päron- och valnötsbaguetter

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Valnötter blandas både i degen och strös ovanpå brödet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finfördela jästen i en bunke. Rör ut jästen i lite av vattnet. Häll i resten av vattnet. Tillsätt saltet och oljan.
  2. Riv päronen grovt på rivjärn. Blanda i päronen och hälften av valnötterna i bunken.
  3. Tillsätt kornmjöl och vetemjöl och knåda till en smidig deg. Låt degen jäsa under bakduk ca 30 min.
  4. Sätt ugnen på 225°. Dela degen i 6 bitar. Rulla baguetter till en plåts längd. Vrid dem lite och lägg på 2 plåtar med bakplåtspapper. Skåra baguetterna lite på snedden, pensla dem med vatten och strö över de resterande valnötterna.
  5. Låt baguetterna jäsa ca 15 minuter. Grädda dem mitt i ugnen 20-25 minuter eller tills de låter ihåliga när man knackar på dem. Låt svalna på ugnsgaller.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.