En underbar kaka med smak av päron, nötter och choklad.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
Smörj och bröa en springform, ca 20 cm i diameter.
- Lägg hasselnötterna i en matberedare med metallkniv och kör tills det hackats grovt. Tillsätt mjölet och kör en liten stund till.
- Tillsätt smöret skuret i små kuber och kör till en smulig deg. Tillsätt socker och ägg och kör till en jämn smet.
- Skala och skär 2 av päronen i små bitar. Vänd ner päronbitarna och den grovt hackade chokladen i smeten. Fyll smeten i formen och släta till.
- Skala resterande päron och skär dem i skivor. Lägg skivorna över smeten, tryck ner dem något i smeten. Grädda kakan mitt i ugnen i 50-60 minuter.
- Värm marmelad i en liten kastrull eller i mikron.
Skeda marmeladen över kakan. Låt kakan svalna.
- Servera kakan med lättvispad grädde.
Publicerat den
22 oktober 2013
Liknande recept
Skriv kommentar