Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Päronkaka

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

En underbar kaka med smak av päron, nötter och choklad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en springform, ca 20 cm i diameter.
  2. Lägg hasselnötterna i en matberedare med metallkniv och kör tills det hackats grovt. Tillsätt mjölet och kör en liten stund till.
  3. Tillsätt smöret skuret i små kuber och kör till en smulig deg. Tillsätt socker och ägg och kör till en jämn smet.
  4. Skala och skär 2 av päronen i små bitar. Vänd ner päronbitarna och den grovt hackade chokladen i smeten. Fyll smeten i formen och släta till.
  5. Skala resterande päron och skär dem i skivor. Lägg skivorna över smeten, tryck ner dem något i smeten. Grädda kakan mitt i ugnen i 50-60 minuter.
  6. Värm marmelad i en liten kastrull eller i mikron. Skeda marmeladen över kakan. Låt kakan svalna.
  7. Servera kakan med lättvispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.