Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Päronmarmelad

 
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Mycket god till söndagsmorgonens rostade macka eller till en bit grönmögelost t ex Kvibille ädel.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala kärna ur och skär päronen i små bitar. Lägg dem i en kastrull och tillsätt citronsaften.
  2. Låt päronen koka upp och sjuda på svag värme ca 10 minuter utan lock. Tillsätt syltsocker och koka häftigt ca 2 min. Ta kastrullen åt sidan och låt den stå ca 5 min. Blanda ner vaniljsocker.
  3. Smaksätt eventuellt med Calvados eller konjak. Häll upp i två små väl rengjorda varma burkar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.