Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Päronpaj med fänkål och bittermandel

 
Skriv ut

Enkel att göra ocg god att äta. Välj gärna ett svenskt päron när det är säsong t ex Greve Moltke som har en aromatisk och söt smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Kärna ur och skär päronen i mindre bitar. Lägg dem i en ugnssäker form. Finhacka och stöt sedan bittermandeln i en mortel tillsammans med fänkål och ½ dl socker. Blanda strösslet med päronen. Blanda 1 msk socker, mjöl och smör till en smulig massa. Smula den över päronen.
  2. Grädda pajen mitt i ugnen ca 25 minuter och servera med vaniljglass eller vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.