Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paj med bacon och ägg

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Istället för bacon och ägg frukost. Hoppa över curryn om du tycker att det är för mycket på morgonen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200 º.
  2. Börja med degen. Finfördela margarinet i mjölet till en smulig massa, gärna i matberedare. Blanda i ost och vatten och arbeta ihop till en smidig deg. Täck över degen och lägg den i kylskåp medan resten förbereds. Hårdkoka 3 av äggen och spola av dem i kallt vatten. Skär baconet i strimlor eller i tärningar. Stek det knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. Skölj och skiva purjolöken. Koka den nätt och jämnt mjuk, 3-4 minuter, i lite saltat vatten. Låt den rinna av. Skala och hacka äggen. Blanda bacon, ägg och purjolök i en pajform. Vispa ihop det sista ägget med mjölk, salt, peppar och eventuellt curry. Häll det i formen.
  3. Kavla ut pajdegen så att den täcker formen eller skär degen i remsor och lägg dem som ett galler över fyllningen. Pensla eventuellt degen med lite uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.