Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paj med brie och soltorkade tomater

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 1 timme 5 minuter
Skriv ut

God paj för fest och vardag.

Ingredienser

Instruktioner

Tina smördegsplattorna. Sätt ugnen på 200 grader. Skär brieosten i skivor. Torka av tomaterna och skär dem i mindre bitar. Smörj en pajform 24-26 cm i diameter med olja. Lägg smördegsplattorna på varandra och kavla dem till en rund deg ca. 3 cm större än formen. Klä formen med degen. Nagga den.för dela brieost och tomat och nötter och gräslök över degen. Vispa äggen lätt tillsammans med grädden smaka av med salt och peppar. Häll äggblandningen i pajen. och pensla kanten med ägg. Grädda pajen i 40 minuter, tills den är gyllenbrun och har stelnat. Pajen kan serveras varm eller kall

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.