Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paj med chévre och grillad paprika

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En fantastisk smakkombo med chévre och grillad paprika. Denna paj är en riktig pärla!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mät upp mjölmixen i en skål. Lägg i det kalla smöret och arbeta ihop till en smulig massa. Tillsätt vattnet och knåda snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 28 cm i diameter. Nagga och ställ kallt i ca 15 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet ca 10 minuter. skruva sedan upp ugnen till 250 grader.
  2. Fyllning: Dela paprikorna i halvor och ta ur kärnhuset. Lägg paprikorna med den kupade sidan uppåt i en ugnsfast form. Pensla med lite olivolja. Grilla paprikorna i mitten av ugnen tills de får färg. Låt paprikorna svalna något. Ta bort skalet med en kniv. Dela paprikorna i avlånga remsor.
  3. Äggstanningen: Visa ihop ägg, mjölk, salt och peppar till en äggstanning. Skär chévreosten i skivor. Lägg osten i botten på pajskalet. Lägg paprikaremsorna ovanpå och häll på äggstanningen.
  4. Grädda pajen vid 225 grader i 40-45 minuter. Äggstanningen ska ha stelnat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.