Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paj med färskpotatis och ansjovis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Pajens goda smaker påminner om Janssons frestelse.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka samman mjölet och smöret, skuret i mindre bitar, gärna i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck eller kavla ut degen i en pajform ca 25 cm i diameter. Nagga botten med en gaffel. Täck med plastfolie och låt den vila i kylskåpet minst 30 min.
  2. Sätt ugnen på 225 grader. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min.
  3. Skrapa och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt potatisen rinna och ånga av. Halvera potatisen eller skär den i skivor om den är stor. Ansa och strimla purjolöken. Ta undan det gröna till garnering. Fräs purjolöken i smöret i en stekpanna tills den har mjuknat. Låt anjovisen rinna av.
  4. Vispa samman ägg, mjölk, salt och peppar. Fördela potatis, purjolök och ansjovis i det förgräddade pajskalet. Häll över äggstanningen och strö över osten.
  5. Sänk värmen till 200 grader och grädda pajen mitt i ugnen ca 30 min. Strö den sparade purjolöken över den färdiga pajen. Den är god både varm och kall.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.