- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Ta hand om det sista av julskinkan i en ovanligt god och lite annorlunda paj.
Instruktioner
- Kör fullkornsdinkel, vetemjöl och margarin i en matberedare.
- Tillsätt vattnet och kör pajdegen ytterligare någon sekund.
- Tryck ut degen i en pajform och ställ den kallt i 30 minuter.
- Förgrädda pajskalet i 10 minuter i 225 grader.
- Skär skinkan i strimlor.
- Förväll brysselkålen i lättsaltat vatten i 10 minuter.
- Lägg skinkan och avrunnen brysselkål i pajskalet. Klicka på pesto. Riv osten och strö den ovanpå.
- Vispa ihop mjölk och ägg (här behövs inget extra salt) och häll äggstanningen över fyllningen.
- Grädda pajen i ca 30 minuter tills äggstanningen har stannat.
Publicerat den
6 januari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar