Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paj med päron, bacon och ädelost

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

God och mättande paj med både sälta och sötma. Glutenfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Mixa samman ingredienserna till pajdegen i en matberedare. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Nagga bottnen med en gaffel. Lägg folie runt kanten och förgrädda pajskalet 10 minuter.
  3. Fyllning: Stek baconet lätt. Rör samman ägg, créme fraiche och riven ost. Häll smeten i pajskalet. Skär päronen i tunna skivor och lägg ovanpå i ett vacker mönster.. Strö över baconet.
  4. Grädda pajen i mitten av ugnen tills fyllningen stannat och pajen har fått fin färg, ca 30-35 minuter.
  5. Ta ut pajen och lägg på skivor av ost och ringla över honungen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.