Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paj med renskav och kantarellfyllning

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

God som förrätt, kvällsrätt eller på en buffé.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär smöret i bitar. Hacka samman med mjöl och salt på ett bakbord. Arbeta snabbt ihop till en deg och knåda in vattnet.
  2. Lägg degen i en plastpåse och låt den vila minst 1 timme i kylskåp.
  3. Sätt ugnen på 200°.
  4. Kavla ut degen och klä en pajform. Nagga bottnen med en gaffel. Förgrädda pajskalet i ca 15 minuter.
  5. Skär renskaven i strimlor.
  6. Skala och hacka löken fint.
  7. Ansa kantarellerna och lägg dem i kall stekpanna. Låt kantarellerna svettas i måttligt varm stekpanna tills vätskan kokat bort.
  8. Öka värmen, lägg i lite smör. Fräs en stund och tillsätt den hackade löken.
  9. Bryn sedan skav och lök i smör.
  10. Smält 4 msk smör till stuvningen och ta av från plattan. Rör ner mjölet och ställ tillbaka på värmen.
  11. Rör ner grädde och mjölk, lite i taget.
  12. Låt sjuda på svag värme till en krämig stuvning. Krydda med salt och peppar.
  13. Fördela lök, svamp och renskav i pajskalet och häll sedan på stuvningen. Strö över den rivna osten.
  14. Grädda i ca 20 minuter tills osttäcket fått gyllene färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.