God som förrätt, kvällsrätt eller på en buffé.
Instruktioner
- Skär smöret i bitar. Hacka samman med mjöl och salt på ett bakbord. Arbeta snabbt ihop till en deg och knåda in vattnet.
- Lägg degen i en plastpåse och låt den vila minst 1 timme i kylskåp.
- Sätt ugnen på 200°.
- Kavla ut degen och klä en pajform. Nagga bottnen med en gaffel. Förgrädda pajskalet i ca 15 minuter.
- Skär renskaven i strimlor.
- Skala och hacka löken fint.
- Ansa kantarellerna och lägg dem i kall stekpanna. Låt kantarellerna svettas i måttligt varm stekpanna tills vätskan kokat bort.
- Öka värmen, lägg i lite smör. Fräs en stund och tillsätt den hackade löken.
- Bryn sedan skav och lök i smör.
- Smält 4 msk smör till stuvningen och ta av från plattan. Rör ner mjölet och ställ tillbaka på värmen.
- Rör ner grädde och mjölk, lite i taget.
- Låt sjuda på svag värme till en krämig stuvning. Krydda med salt och peppar.
- Fördela lök, svamp och renskav i pajskalet och häll sedan på stuvningen. Strö över den rivna osten.
- Grädda i ca 20 minuter tills osttäcket fått gyllene färg.
Publicerat den
7 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar