God paj att servera både till fest och vardags.
Instruktioner
- Lägg mjöl, salt, smör och timjan i en matberedare och kör i 6-7 sek till stora smulor. Tillsätt vattnet och starta maskinen igen. Stanna så fort degsmulorna börjar bli en klump. Eller blanda snabbt samman allt för hand. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ in i frysen i ca 30 min. Förgrädda sedan i 200 ° i 10 min.
- Skölj spenaten. Koka upp vatten och salt. Lägg i spenaten och koka den någon minut.Häll bort kokspadet och låt spenaten rinna av. Pressa bort överflödig vätska. Fräs spenaten i smör med löken. Krydda med lite riven muskot, salt och peppar. Lägg lök och spenatblandningen åt sidan. Stek svampen i smör och lägg åt sidan. Vispa ihop ägg och mjölk, rör ner osten och smaksätt med salt och peppar. Lägg svampen och spenaten i pajskalet, häll äggblandningen över fyllningen och grädda pajen i 35-40 min i 175° i ugnen.
- Färdig att servera!
Publicerat den
5 september 2010
Liknande recept
Skriv kommentar