Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paj med Västerbottenost och kantareller

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

God paj att servera både till fest och vardags.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg mjöl, salt, smör och timjan i en matberedare och kör i 6-7 sek till stora smulor. Tillsätt vattnet och starta maskinen igen. Stanna så fort degsmulorna börjar bli en klump. Eller blanda snabbt samman allt för hand. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ in i frysen i ca 30 min. Förgrädda sedan i 200 ° i 10 min.
  2. Skölj spenaten. Koka upp vatten och salt. Lägg i spenaten och koka den någon minut.Häll bort kokspadet och låt spenaten rinna av. Pressa bort överflödig vätska. Fräs spenaten i smör med löken. Krydda med lite riven muskot, salt och peppar. Lägg lök och spenatblandningen åt sidan. Stek svampen i smör och lägg åt sidan. Vispa ihop ägg och mjölk, rör ner osten och smaksätt med salt och peppar. Lägg svampen och spenaten i pajskalet, häll äggblandningen över fyllningen och grädda pajen i 35-40 min i 175° i ugnen.
  3. Färdig att servera!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.