Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Palsternackssoppa med kikärtsbollar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mustig soppa med spröda kikärtsbollar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kikärtsbollar: Skölj kikärter och mixa dem till en slät massa med äggulorna. Tillsätt maizena och kryddor. Forma smeten till små fina bollar, tillsätt mer mjöl om färsen är lös, rulla dem i sesamfrön. Stek i olja tills de är vackert guldgula runt om.
  2. Soppan: Skala rotselleri och palsternacka. Skär i mindre bitar. Koka rotsakerna mjuka i buljongen. Mixa med grädden och späd om det behövs med mer grädde eller buljong, beroende på hur tjock och krämig du vill ha soppan. Krydda varsamt så du inte går miste om den ljuvliga smaken av palsternacka.
  3. Servera kikärtsbollarna till soppan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.