Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Purjo- och palsternackssoppa med palsternackschips

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den ljuvligt krämiga soppan serveras med krispiga och gyllene palsternackschips och är en perfekt bjudrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Tärna två palsternackor grovt. Skär den tredje palsternackan i tunna strimlor med hjälp av en potatisskalare eller osthyvel. Klä en plåt med bakplåtspapper och lägg de tunna strimlorna på plåten. Ugnsstek strimlorna cirka 10 minuter, vänd en gång, tills de blivit gyllene och knapriga.
  2. Hetta under tiden upp margarinet i en stor kastrull och fräs purjolöken cirka 5 minuter tills den är mjuk. Tillsätt curry och fräs 1 minut under omrörning. Tillsätt potatis, palsternacka och buljong och koka upp. Sänk värmen och låt sjuda cirka 20 minuter tills grönsakerna är mjuka.
  3. Rör ner mjölken och ta kastrullen från värmen. Häll över soppan i en mixer eller matberedare och mixa den slät.
  4. Häll tillbaka soppan i kastrullen och hetta upp den på medelvärme, späd med vatten om så önskas.
  5. Gör palsternackschipsen: Börja med att skala palsternackan. Skiva den sedan tunt med en mandolin (jag körde på 1.3 mm) så du får tunna, fina skivor. Koka upp lättsaltat vatten, peta ner palsternackan i någon minut för att sedan lägga dem att torka på hushållspapper när de blivit mjuka.
  6. Värm oljan till ca 170 grader. Lägg i de kokta palsternacksskivorna (några få i taget om du har en liten kastrull) och låt ligga i tills de fått en jämn färg. Om de blir allt för mörka, prova att sänka värmen lite på oljan. Ta upp dem ur oljan och lägg på ett torrt hushållspapper. Salta och torka chipsen. Klart!

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • norrland_me 28 oktober 2011

    En fantastiskt god soppa!

  • Annihappy 2 januari 2012

    Jättegod soppa! Alla mina vänner gillade den och de försökte gissa vad den innehöll. Deras förslag var bl.a. kronärtskocka. Det tog ett tag innan de kom fram till palsternacka. :o) Jag rekommenderar detta recept eftersom soppan var lättlagad och väldigt god!

  • maithab 24 mars 2012

    Hm. Ska en av palsternackorna ugnsrostas och ännu en bli friterade chips? Är båda dessa tillbehör eller ska den ugnsrostade ner i soppan och mixas?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.